Toimintamme pohjautuu koiralähtöisyyteen, joka käytännössä tarkoittaa, että kaikki tehdään koiraa kuunnellen ja kunnioittaen. Jokainen hoitopäivä muokataan koirien tarpeiden mukaan siten, että jokaisella yksilöllä on mahdollisimman mukava olla. Tästä syystä päiväkotiimme otetaan vain pieni määrä koiria päivässä.

Kuten me ihmiset, myös koirat ovat erilaisia persoonia. Toiset haluavat menoa ja meininkiä, toiset vain muutamia kivoja kavereita, joiden kanssa leikkiä – ja toisille pelkkä turvallisen ihmisen läsnäolo yksinäisen päivän sijaan voi olla mieluisa vaihtoehto. Haluamme tarjota jokaiselle yksilölle mahdollisuuden viettää mahdollisimman omannäköinen päivä – näin koirasi voi hyvin ja nauttii päiväkotipäivästään.

Hoitopäivään sisältyy monenlaista tekemistä: ulkoilua, leikkiä, virikkeitä ja lepoa. Kun koiria päivän aikana seuraa, huomaa hyvin miten eri yksilöt innostuvat erilaisista asioista ja miten eri tavoin ne reagoivat tekemisiin. Joidenkin kiva leikki voi olla jollekin vähän liian jännittävää. Ulkoiltaessa toisille riittää lyhyt haistelulenkki, kun taas toisille pitkä reipas lenkki tuo iloa. Joku hakeutuu viereen rapsuteltavaksi ja se riittää päivän tärkeimmäksi tekemiseksi.

dsc_0043

 

 

Koiran hyvinvoinnille on tärkeää tarjota erilaisia virikkeitä tyydyttämään luonnollisia lajiominaisia tarpeita. Koirahoitolastamme löytyy virikkeistämishuone, jossa koirat pääsevät haistelemaan, kaivamaan, etsimään, repimään…

 

img_4998

 

 

Virikkeitä koirat saavat myös ulkona lenkkeillessämme erilaisissa ympäristöissä lähellä luontoa (metsässä, meren rannalla, kaupunkiympäristössä). Lenkkejä teemme paikalla olevien koirien aktiivisuuden mukaan. Jopa useampia pidempiä lenkkejä päivässä.

 

 

 

 

 

 

 

wp_20160616_09_26_31_pro

 

Päiväkotimme on kuin toinen koti koirallesi. Koirilla on tilaa telmiä ja leikkiä. Ja kun tulee tarve levätä, löytyy pehmoisia paikkoja ottaa päiväunia.

Myös turvallisuuden tunne on koiralle tärkeää. Turvallinen osaava ihminen on paikalla koko ajan. Koiraasi ei missään vaiheessa jätetä yksin tai ilman valvontaa muiden koirien kanssa.